Ti hogyan ápoljátok az autótokat? Nem mindegy hogyan és mivel!

Szponzorált tartalom

autótakaró
autótakaró

A címben szereplő kérdésfelvetés egy nagyon is fontos dolog. Hiszen az autó az nem csupán egy használati tárgy – mondják sokan – hanem lelke is van. Eljuttat minket egyik helyről a másikra, megkönnyíti az életünket, vigyáz ránk az utakon, óv az időjárás ellen, és ha valamilyen baj történik páncélként szolgál. Tehát igazán megérdemli a kis jármű, hogy mi is óvjuk őt, figyeljünk rá, karbantartsuk, újítsunk, frissítsünk rajta, ha szükségét érezzük.

Az előbbiekhez pedig nagyon fontos, hogy honnan szerezzük be az alapanyagokat egy autóhoz. Nekem van egy tuti tippem erre: autótakaró – Autó – Ápolás-karbantartás  | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból. Mit is jelent ez?

Ismerjük meg együtt az olajwebshop.hu oldalt. Ez a cég, szaküzlet, online bolt az, ahová fordulhatunk, ha az alábbiakra van szükségünk: autótakaró – Autó – Ápolás-karbantartás  | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból. A cég 2011-ben alakult, magyar tulajdonú cég. Megalakulása óta egyre bővülő vásárlókörrel, szélesebb kínálattal és egyre nagyobb referenciával rendelkezik. A honlapon lehet olvasni számos vásárló véleményét, tapasztalatát, megelégedését, valamint az is megtalálható, hogy a cég miként definiálja önmagát. Ahogyan már utaltam rá, nem csak egy webshopról beszélünk, mert a fővárosban több helyen is megtalálható a szaküzlet, köztük Kelenföldön az Etele úton, Kőbányán a Gyömrői úton, vagy éppen a IV. és a III. kerületben.

Térjünk vissza autónk védelméhez. Az első számú, talán legalapvetőbb védelem az autótakaró. Ez sok dolog ellen védhet, például az időjárás vagy a rovarok ellen. A honlapon találhatóak autótakarók az egyszerű szélvédő fóliától kezdve a komplex XL-es méretű – főként terepjárókhoz készített – autótakaró ponyvákig.

Sok egyéb védelemről beszélhetünk. Nézzük például a motort. Nem mindegy milyen típusú olaj kerül egy adott motorba. Az olajwebshop.hu – ahogyan a nevében is jól látszik – főként a motorolajokra specializálódott cég. Rengeteg különféle motorolaj kapható náluk. Nézzük hát: vannak személygépjármű olajok, motorkerékpár olajok, teherautó motorolajok, váltóolajok, kerti gépolajok, vízi jármű olajok, hidraulika olajok, mezőgazdasági olajok és végül ipari olajok is. Ezeken belül természetesen rengeteg típus kapható, amit szintén megtalál az ember a honlapon. Az olajokon kívül forgalmaz a cég adalékokat is több márkában. Vannak motorolaj adalékok, gázolaj adalékok, benzin adalékok, manuális váltó és diffi adalékok, automata váltó adalékok, hűtőrendszer adalékok és szervokormány adalékok is. A márkákat tekintve van Liqui Moly, XADO, Nano Energizer, JLM és Meguin is a szaküzletekben. Természetesen ezek az adalékok nem csupán autókhoz, hanem akár hajókhoz, motorkerékpárokhoz is kaphatóak különféle kiszerelésben.

A védelem következő pontja a szűrők. Nézzük az autó szűrőket: vannak olaj, levegő, üzemanyag, pollen szűrők több típusban, Filtron és Mann- Filter. A motorkerékpár szűrők pedig Hiflofiltro szűrők. Az autók ápolása és karbantartása a következő pontok. Rengeteg termék kapható a webshopban, amivel ápolni lehet az autót. Nézzünk néhány példát: vannak ápoló termékek a különféle felületekre, mint a lakkozott felületek, a gumi és műanyag, a szövet, a kárpit vagy a bőr felületek, a króm és alufelületek. Ugyanakkor ápoljuk a klímát, az üveget, a felnit és az abroncsot is. Az ilyen ápoló szerek sem csak autókra kaphatók, vannak motorkerékpárra, sima biciklire, de kifejezetten az autó belső terére is.

Végül pedig csak felsorolás szinten – aki kíváncsi, utána tud nézni az olajwebshop.hu oldalon -, hogy milyen egyéb termékek vannak még a webshopban és a szaküzletekben az autók védelméhez: vannak gyújtógyertyák, fagyálló hűtőfolyadékok különféle színekben, ablaktörlő lapátok sok méretben, személyi higiéniai termékek, ragasztók, tömítők, autó felszerelések, izzók, különféle kenőzsírok, vannak téli termékek, mint a desztillált víz vagy a téli szélvédőmosó, vannak még folyadékok és szerviz termékek is.