Micsoda hirdetésbe futottam a neten.

Szponzorált tartalom

Cégalapítás
Cégalapítás

Ezt figyeljétek: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Sokáig tűnődtem azon korábban, ha lenne egyszer egy korszakalkotó ötletem, vagy csak rálelnék egy olyan területre, amely még így a válság kellős közepén is, sok munkával ugyan, de jövedelmezővé válhat, félek tőle, amilyen gyámoltalan lennék üzletemberként, velem sosem tudna elstartolni a projekt… Vagy ha el is indítanám, mert hinnék annyira a megtérülésében, időközben biztos elvesznék ebben a nagybetűs „üzleti életben”. Rengeteg időt vihet el a céges ügyintézés is. Hiszen biztosan nem tudnék úgy indulni egy friss ötletként megvalósult céggel, hogy azonnal hatalmas apparátust alkalmazhatnék, mindenre. Örülnék, ha meg tudnék az elején fizetni egy könyvelőt szerintem… Akkor meg hogy? Hogyan maradna idő tehát dolgozni és a lényegi dolgokra koncentrálni? A megoldás létezik, nem véletlenül kopiztam be nektek egy az egyben a fenti szlogent!

Szóval, ha ide kattintotok: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér, látni fogjátok mennyi opció lehetséges, hogy egy bt vagy egy kft megalapítása ne csak olcsó, hanem egyszerű is legyen a Topcégalapítás nevű csapattal. Legalább a rajtkőnél nem lesznek így a dolog befuccsolását eredményező akadályok, ez biztos. Lehet még akár személyes konzultációt is kérni tőlük, ami nyilván azoknak szolgál, akik nem csak időt spórolnának, életük egy sokadik projektjénél (tanulva a korábbi esetleges hibákból), hanem egyáltalán nem tudják még, belülről hogy néz ki ez az egész… De mi lesz aztán később?

Azt javaslom, ha csak jövőbeni terveitek is vannak még, mindenképp olvasgassatok náluk, hisz amolyan „gyakran ismételt kérdések” logikájával mindent megválaszolnak az oldalon is, a megfelelő alkategória alatt. Amiket nem nehéz megtalálni. Székhelyszolgáltatással például tök ingyenes a cégalapítás a topcegalapitas.eu-n, amit azért is ajánlok náluk lehetséges opcióként, mert így a jövőben is megúszhatnak a hozzám hasonlók, csomó kellemetlen macerát. Akik ugyanígy félnek a sok-sok papírmunkától, mégis hogyan fizessenek meg az elején irodai dolgozókat, akik csakis a cég ügyeit intézik, nem is a szakmában jártasok?

Én ugyanis szintén csak a munkámban lennék szerintem maximalista, és nem abban, hogy leveleket bontogassak, csoportosítsak stb. Az ilyesmitől fájt a fejem mindig. Nagy is körülöttem a káosz… Nos, ők a székhelyszolgáltatási csomagjukon belül (amit összekapcsolhatunk azzal tehát, igény szerint, hogy segítenek eleve bejegyeztetni a céget) pont ezeket intézik helyettünk. Nagyvonalakban. Nekik van arra apparátusuk, hogy átvegyék a küldeményeinket, iktassák, szkennelve eljuttassák hozzák a leveleket, így nekünk már csak csokorba szedve kell átfutnunk azok tartalmát. Nem lesz időkiesés abból adódóan, hogy nem talál minket egy ajánlott küldeménnyel a postás, így nekünk kell azután rohangálnunk. Ha pedig netán valami baj adódna a cégünkkel, átmenetileg, vagy kapnánk egy ellenőrzést, a székhelyszolgáltatás pont azt tudja még fő előnyeként, hogy ne nekünk kelljen a hatóságokat fogadni az otthonunkban, a kényszerintézkedést tűrni (legvégsőbb esetben) egy igazán kellemetlen élményt szerezve ezzel magunknak. Ők tűrik helyettünk, egy olyan cégszékhelyen, ahol legálisan vagyunk jelen, törvényileg teljesen megfelelően, kihelyezett cégtáblával, sok-sok társcégünkkel együtt, az ő példájukat követve, akik szintén (a legnagyobbak közül is) éltek már ezzel a lehetőséggel. És nem kell rögvest saját ügyvédben sem gondolkodnunk. Ők készen állnak minden ilyesmivel, ott helyben. Még tárgyalót is biztosítanak, ilyen igény esetén.

Van tehát egy díjköteles cégalapítási csomagjuk, ha saját székhellyel rendelkezünk. Tehát ha csak az alapítással kapcsolatos teendők „átadása” érdekel minket, ami így nyilván nem ingyenes. De ez sem drága, 17900 forint + áfa. Van továbbá egy budapesti székhelyszolgáltatást magába foglaló csomagjuk, és egy ennél kicsit drágább, újlengyeli székhellyel, a budapesti helyett. Mindkettőben a cégalapítási ügyintézés ingyenes lesz, cserébe fél éves megállapodással élünk a székhelyszolgáltatást illetően, és az újlengyeli verzió egyébként azért drágább, mert azzal cégünk elkerüli az iparűzési adó befizetését. Ez a település ugyanis nem szed ilyet, ezért is népszerű. Ha utánanézünk, láthatjuk, hogy ismert nevű, nagy cégek esetében is az. Rendkívül felkapott. A fél éves szerződéshez jár egyébként plusz egy hónap, a bérlést illetően. Az árakról részletesen nyilván megint csak a topcegalapitas.eu oldalon tájékozóhattok, mert nem akarom erre kitérve szaporítani a szót.

Inkább segítenék röviden még átlátni, mik a cégalapítás előtti pontos teendők. Tisztázzuk egy könyvelővel is a lényeget – fontos és elengedhetetlen! Nagyjából mindenkinek, nem csak így a dologba frissen belecsöppent rutintalanoknak. Anno, mikor egyéni vállalkozáson gondolkodtam, még a KATA-s időkben, nekem még ahhoz is javasoltak ilyesmit. Sok dolgot kell átlátni tényleg, így ez is csak nagyon sok rutinnal kikerülhető, esetleg. De egy bt nem olyan, mint egy KATA-s kisvállalkozás volt. Vele, a könyvelővel, döntsük el, ki legyen a majdani ügyvezető a cégünkben (utána fizetendő járulékok stb.). Alaposan át kell gondolni a cégoformát is, de erről a topcegalapitas.eu-n is részletesen olvasgathatunk. Betéti társaság, vagy korlátolt felelősségű térsaság… Adózási nyilatkozat megbeszélése és az adózási módok kiválasztása legyen a következő lépés. Ekkora nyilván kaptunk némi felvilágosítást, milyen adózási szempontokat vegyünk figyelembe. Ha a topcegalapitas.eu-val kötünk székhelyre is kiterjedő szerződést, jó, ha átbeszéljük, az IPA-mentesség esetünkben játszik-e? Ez annak függvénye például, hogy van-e, lesz-e máshol telephelyünk, de én sem vagyok pontosan tisztában mindennel e téren sem… Olvassatok!

Mielőtt a Topcégalapítással elindítanánk a projektet, találjuk ki a cégnevet, a tevékenységi kört, és meg kell állapítani a jegyzett tőkét. Ha valami a topcegalapitas.eu későbbi feladataival kapcsolatban nem világos, nyugodtan keressük őket is! Bankszámlát nyitni 8 napon belül kell nekünk, ezen kell elhelyezni az említett törzstőkét, az Iparkamarához 5 napon belül kell regisztrálni a cégünket, a NAV-hoz pedig 15 napon belül szükséges bejelentkezni. Ezt a korábbi, adózási nyilatkozat ellenére is meg kell tenni!

Ugye mennyi minden, amiről először senki sem tud, fel kell térképezni a feladatainkat, és még így is félhetünk, hogy kimarad valami? Ezért vannak az ilyen oldalak, mint a topcegalapitas.eu. És persze, előfordul, hogy a magunk részét illetően néha mulasztunk. Ekkor sincs általában tragédia. Lehetetlen, hogy valaki hibátlanul működjön mindig, a legtöbb probléma azonban rögtön orvosolható, még a felszínre bukkanása előtt. Én nem a félelmet akartam itt elültetni a vállalkozókedvűek fejében, pusztán csak óvatosságra és körültekintése sarkallni őket. Mert erre pedig a legelbizakodottabbaknak lesz a legnagyobb szüksége, akik velem ellentétben úgy állnak hozzá: ugyan mi baj lehet?… Ha a topcegalapitas.eu-val működünk együtt, akkor semmi, ha az elején saját székhelyet sem vásárolunk, bérlünk és jegyeztetünk be, hanem ezzel is hozzájuk fordulunk, végképp nem. És ne felejtsük, a jó könyvelő is kell. Innentől elég, ha a munkánk lényegi részét lelkiismeretesen végezzük, hisz mindenen túl mégis ez lesz a fontos. A legfontosabb. Minden más biztosítására, induló cégeknek pedig ott van: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér – a Topcegalapitas.eu-val. Még spórolhatunk is!