Egy izgalmas iskolai feladat.

Szponzorált tartalom

cégalapítás menete
cégalapítás menete

Az egy országban végbemenő gazdasági folyamatok rendszere és változásai elképesztően izgatják a fantáziámat. Ez így volt már korábban is, mikor még gimnazista voltam. Tudtam, hogy ezzel szeretnék majd foglalkozni, de sajnos nem voltak olyan jó szaktanáraim, így leginkább autodidakta módon képeztem magam és olvastam egyre többet. Egyszer azonban, szerintem teljesen véletlenül az egyik tanárom egy számomra rettentően izgalmas feladattal állt elő.

Azt mondta, hogy nézzünk utána és írjunk egy egyoldalas esszét arról, hogy mi a cégalapítás menete. Egészen felcsillant a szemem és elkezdett pörögni az agyam. Sokszor gondoltam arra, hogy majd a jövőben és is szeretnék valamilyen vállalkozást indítani, így arra gondoltam, hogy ez egy csodás lehetőség arra, hogy előre informáljam magamat a témában. Meg hát persze kötelező is volt a feladat. Megkérdeztem a nagypapámat, aki egész életében egy székhelyszolgáltató cégnél dolgozott, hogy tud-e valami jó oldalt vagy könyvet, ahol utána nézhetek mindennek, ami számomra érdekes, a tanárom számára pedig elvárt. Azt mondta, hogy ő mostanában a Gross Office Kft. cikkeit szokta olvasgatni a szekhelyszolgaltatas24.hu-n, és ott talán találok valamit arról is, hogy mi a cégalapítás menete.

Felkerestem a honlapjukat és elkezdtem keresgélni, hogy hol tudom elolvasni a cikkeket. De ha már ott voltam, nem tudtam megállni, hogy ne olvasgassak bele még ebbe-abba. A webdesign nagyon tetszett, úgy éreztem, hogy tökéletesen illik ahhoz, amivel a cég foglalkozik. A honlap színei is jól átgondoltak voltak, egyfajta stabil vállalti hatást kölcsönöztek a cégnek. Ez nyilvánvalóan nagyon fontos, hiszen egy szolgáltatást nyújtanak vállalatok, cégek, vállalkozók számára. Rögtön az első dolog, amit megláttam az oldalon, hogy hatalmas betűkkel hirdeti a cég Újlengyelt, az IPA mentes helyet. Az IPÁ-t már tudtam, hogy micsoda, de pontosan nem voltam tisztában a fontosságával. Nos, lefelé görgetve erre is fény derült, hogy miért lehet fontos a székhelyszolgáltatás szempontjából. Nagyon élveztem az oldalt böngészni, egyszerűen minden rajta volt! És minden információt ott és akkor kaptam meg – pont akkor olvastam el vagy görgettem arra a részre –, ahol és amikor maga a kérdés is megfogalmazódott bennem. Elolvastam mindent az áraikról, megnéztem a céginfót, végig böngésztem az ipariűzési adómentességről írt tájékoztatást is. Már majdnem el is feledkeztem az eredeti célomról, amikor az oldal legalja újra eszembe juttatta azt. Ott volt az a rész, amit eredetileg kerestem: Cikkek cégvezetőknek, vállalkozóknak.

Elkezdtem keresgélni, és rövidesen találtam is egy cikket, bejegyzést a cégalapítás menetéről. A cikk is, – ahogy eddig minden, amit olvastam – professzionális, jól tagolt és érthető volt. Leírták az alapítás költségeit, a várható átfutási időt a kérelmezéstől a hivatalos cégbejegyzésig, valamint azt is, hogy mennyire fontos, hogy gondosan válasszuk meg az alapított cég székhelyét. A Gross honlapja olyan átfogó és hasznos ismereteket adott, ami után már egyáltalán nem volt szükség további kutatómunkára. Arra gondoltam, hogy elmentem a fejemben a Gross Office Kft. nevet, hogyha majd egyszer létrehozom a saját vállalkozásomat, azonnal tudjam, hogy kihez forduljak segítségért. Hiszen egy vállalkozás akkor működhet jól, ha egy jó terv egy biztos csapat mellé szakmai segítség társul.